loading...
سایت وکالت, مشاوره حقوقی, مقالات حقوق
سلماز بازدید : 31 پنجشنبه 15 تیر 1396 نظرات (1)

بزارید قبل از شروع انجام پایان نامه حقوق کمی در مورد خود پایان نامه حرف یزنیم و سپس در ادامه آموزش چگونه یک پایان نامه خوب بنویسیم را میگوییم. پایان نامه نوشتاری است که شما درآن  موضوع یا سوالی را بررسی کرده و از راه تجزیه و تحلیل و یا  تجارب عملی و یا آزمایشی به پاسخ آن می رسید. به بیان دیگر پایان نامه استدلال موضوعی، ارائه پژوهشی تجربی، حاصل کارآموزی و یا احتمالا (با اغراق) مهم ترین نوشته ای است که تا کنون منتشر کرده اید. اما پایان نامه دکترا باید موضوع  مناسب و جامعی داشته باشد و بیانگر پدیده یا نتیجه ای جدید باشد. پایان نامه اساس و پایه بسیاری از تحقیقات علمی و اکتشافات محققین می باشد.

چگونه پایان نامه حقوق بنویسیم

 چگونه پایان نامه حقوق بنویسیم

فصل اول پايان نامه : Introduction يا مقدمه يا كليات تحقيق محتوای فصل یک ممکن است در برخی از دانشگاه ها تفاوت هایی داشته باشد. اما معمولاً محتوای فصل یک به ترتیب زير است:


انجام پایان نامه ارشد عمران | انجام سمینار ارشد | پایان نامه مکانیک

 

1. مقدمه: طرح كليات تحقيق
2. بيان مساله: شرح مشکل و ارایه آنها به شکل سوال کلیدی برای پاسخ به كمك تحقیق
3. ضرورت و اهميت تحقيق: چرایی انجام کار و معرفی کاربران احتمالی نتایج تحقیق
4. اهداف تحقيق: آنچه تحقیق به دنبال انجام آن است
5. فرضيه ها يا سؤال هاي تحقيق: مسیری برای اجرای تحقیق
6. پيش فرض ها: قبول مواردی برای اطمینان از حرکت در مسیر اجرای تحقیق
7. تعريف عملياتي وا‍ژه هاي تحقيق: اقدامی برای برداشت مشترک از مفاهیم تحقیق
در برخي از دانشگاه ها تاكيد بر اين است كه محدوديت هاي تحقيق نيز در همين فصل نوشته شود. در برخي از دانشگاه نيز بر نوشتن مباني نظري تحقيق در اين بخش تاكيد دارند

انتخاب عنوان برای انجام پایان نامه حقوق : معمولا در هر زمینه پژوهشى، آثارى از پیش فراهم شده است. مرور این آثار مى تواند ما را در نوشتن پایان نامه یارى کند. در این میان روشن مى شود که کار ما چه تفاوت هایى با کارهاى پیشین باید داشته باشد.  اگر پژوهنده اى داراى توان کافى باشد، بهتر است آثار دست اوّل را مرور کند. هرچه منابع اصیل تر و سرشارتر باشند، پایان نامه ماندنى تر مى گردد.

ساختمان پایان نامه حقوق :

(1) صفحه عنوان: عنوان، نویسنده، گروه درسى، نام درس، نهاد علمى مربوط، مقطع و سال تحصیلى.
(2) پیشگفتار: هدف، سابقه تحقیق، روش و گستره پژوهش، سپاسگزارى.
(3) فهرست مطالب.
(4) فهرست جداول.
(5) فهرست شکل ها و تصویرها.
(6) پیکره: مدخل، متن، نتیجه و دستاورد تحقیق.
(7) کتابنامه: مآخذ اصلى و فرعى شامل کتب و مقالات مورد پژوهش.
(8) ضمایم: جداول، آزمون هاى پژوهشى، اسناد و مدارک و شواهد.
(9) فهرست راهنما: فهرست اَعلام و مفاهیم و موضوعاتى که درباره آن ها مى توان اطّلاع قابل توجّهى در رساله یافت.

انجام پروپوزال رشته حقوق :

پس ازاینکه موضوع پایان نامه انتخاب شد نوبت به تهیه پروپوزال میرسد. در این قسمت مسائل بسیاری به صورت کلی مطرح می شود که دانشجو باید انجام دهد. این مسائل در روشن شدن هدف پایان نامه نقش مستقیم دارند و مانند یک چکیده در برگیرنده موضوع تحقیق خواهند بود.

تا چند سال قبل دانشگاه های ایران تنها چهار گرایش این رشته شامل می شدند که عبارت بودند از: حقوق خصوصی، حقوق عمومی، حقوق جزا- جرم شناسی و حقوق بین الملل. اما با گذشت زمان گرایش هایی مانند حقوق محیط زیست، حقوق مالکیت فکری، حقوق تجارت بین الملل، حقوق تجارت اقتصادی و حقوق بشر به این رشته اضافه شدند.

شیوه تدوین انجام پایان نامه کارشناسی و انجام پایان نامه كارشناسی ارشد : یکی از اهداف اصلی نگارش هر پایان نامه در اصل آشنا نمودن دانشجو با نحوه نگارش و تنظیم یک مبحث علمی است. پایان نامه نوشته ای است شامل چکیده پایان نامه به فارسی، فهرست تفصیلی مطالب، فهرست تصاویر، جداول و نمودارها، مقدمه و تاریخچه مختصر، مروری بر کارهای انجام شده و آخرین اطلاعات تئوری، عملکرد تحقیقی و عملی نتایج، بحث و پیشنهادات و فهرست منابع و مأخذ که توسط دانشجو و با هدایت و نظارت استاد راهنما و همکاری استادان مشاور (در صورت داشتن) تنظیم و تدوین می شود. رعایت این شیوه نامه از جانب دانشجویان برای حفظ هماهنگی بین پایان نامه ها الزامی است.

نحوه درج منابع در متن :

الف ـ اگر در متن به موضوع مطالعه اشاره شود نام نویسنده و سال انتشار داخل پرانتز می آید.
ب ـ اگر به نام نویسنده در متن اشاره می شود سال انتشار داخل پرانتز درج می گردد.
ج ـ اگر به مقاله ای که دو نویسنده دارد ارجاع داده شود نام هر دو، هر بار به همراه سال انتشار در داخل پرانتز می آید.
د ـ اگر مقاله کمتر از 6 نویسنده داشته باشد بار اول نام همه آنها به همراه سال انتشار و در دفعات بعد فقط نام نویسنده اول به همراه سال انتشار و داخل پرانتز آورده می شود.
هـ ـ اگر کاری شـش (یا بیـش از آن) نویسنـده داشتــه باشد فقط نام خانوادگی نویسنده اول و به دنبال آنet al" " به همراه سال انتشار در داخل پرانتز درج می شود.
و ـ اگر به قسمت خاصی از یک منبع ارجاع داده شود لیست شماره صفحه ( صفحات ) پس از سال انتشار می آید.
ز‌ ـ اگر منبع الکترونیک بوده و شماره صفحه ندارد در صورت دسترسی شماره پاراگراف آورده می شود.
ح - اگر تمام یک وب سایت به عنوان منبع اشاره شود (و نه قسمتی از آن سایت)، به وب سایت مربوطه در متن اشاره می شود و نیازی به قرارگیری در فهرست منابع ندارد.
ط ـ مکاتبات شخصی، سخنرانی ها، نامه ها، خاطرات، مکالمات، نامه های الکترونیک (e-mail) و غیره که این موارد نباید در فهرست منابع درج شوند و فقط در متن به آنها اشاره می شود که شامل نام، نوع مکاتبه و تاریخ خواهد بود.

منبع : چگونه پایان نامه حقوق بنویسیم

سلماز بازدید : 29 شنبه 27 خرداد 1396 نظرات (0)

 

پرسش:

آیا ارسال یک عکس ياتصويرمستهجن درشبكه هاى مجازى مانند تلگرام به دوست خود که هیچ شکایتی ندارد جرم محسوب میشود؟

پاسخ:فردی که اقدام به ارسال اینگونه محتویات از جمله عکس ، فیلم ، صوت و ... مستهجن می کندچه برای دوست خود ارسال  کند وچه گاهی در گروه منتشر کند در هر دو صورت طبق قانون جرایم رایانه ای ، عمل فوق جرم است اما مجازات متفاوتی دارد .

- اگر به دوست خود یا در گروهی که در حدود 10 نفر است ارسال کند به جزای نقدی محکوم می شود

- اگر به 10 نفر یا بیشتر ارسال کند به حبس یا جزای نقدی یا هر دوی آنها محکوم خواهد شد یعنی هم حبس و هم جزای نقدی

توجه کنید که لازم نیست کسی از فرد ارسال کننده شکایت کند بلکه این جرم ، جرم غیر قابل گذشت است و در صورت مشاهده توسط مقامان قضایی و انتظامی تحت تعقیب قرار خواهد گرفت .

درهمين خصوص؛

بهتر است متن کامل ماده 14 قانون جرایم رایانه ای را مطالعه کنید :

ماده 14 : هرکس به وسیله سیستمهای رایانهای یا مخابراتی یا حامل‌های داده محتویات مستهجن را تولید، ارسال، منتشر، توزیع یا معامله کند یا به قصد ارسال یا انتشار یا تجارت تولید یا ذخیره یا نگهداری کند، به حبس از نود و یک روز تا دو سال یا جزای نقدی از پنج تا چهل میلیون ریال یا هر دو مجازات محکوم خواهد شد.

تبصره 1 ـ ارتکاب اعمال فوق در خصوص محتویات مبتذل موجب محکومیت به حداقل یکی از مجازات های فوق می شود. محتویات وآثار مبتذل به آثاری اطلاق می گردد که دارای صحنه ها وصور قبیحه باشد.

تبصره 2 ـ هرگاه محتویات مستهجن به کمتر از ده نفر ارسال شود، مرتکب به یک تا پنج میلیون ریال جزای نقدی محکوم خواهد شد.

تبصره 3 ـ چنانچه مرتکب اعمال مذکور در این ماده را حرفة خود قرار داده باشد یا بطور سازمان‌یافته مرتکب شود چنانچه مفسد فی‌الارض شناخته نشود، به حداکثر هر دو مجازات مقرر در این ماده محکوم خواهد شد.

تبصره 4 ـ محتویات مستهجن به تصویر، صوت یا متن واقعی یا غیرواقعی اطلاق میشود که بیانگر برهنگی کامل زن یا مرد یا اندام تناسلی یا آمیزش یا عمل جنسی انسان است

سلماز بازدید : 22 چهارشنبه 10 خرداد 1396 نظرات (0)

 

 این بحث در ضمن دو مسأله فقهی مطرح شده است:

مساله نخست: اگر بعضى از اولیاى دم خواستار عفو یا دیه باشند

در این مسأله اختلاف نظر وجود دارد اما نظر اکثر فقها، بر انحلالی بودن حق قصاص است. یعنی حق قصاص از دیگر اولیای دم ساقط نمی گردد و بعد از پرداخت سهم دیۀ سایر اولیای دم، قصاص جایز است.

مسأله دوم: آیا انجام حق قصاص از سوى بعضى اولیا بدون حضور یا اذن دیگر اولیا جایز است یا جایز نیست؟

رأى مشهور فقهاى ما در این مسأله آن است که، بعضی از اولیا به تنهایى حق استیفاى قصاص را ندارند.یعنی قصاص باید با اطلاع و رضایت سایر اولیای دم یا پرداخت سهم دیه به آنها، صورت گیرد.

سلماز بازدید : 34 سه شنبه 26 اردیبهشت 1396 نظرات (0)

بهترین وکیل تهران، بیشتر افراد علاقه مند هستند که پرونده های خود را به بهترین وکیل پایه یک دادگستری محول کنند. شرایط وکلا بسیار شبیه به پزشکان است و همانطور که در بیماری‌های سخت انسان به هر پزشکی اعتماد نمی کند در انتخاب بهترین وکیل تهران هم باید دقت زیادی وجود داشته باشد. گاهی دیده شده است که افرادی با سوء استفاده از نا آگاهی مردم، خود را وکیل دادگستری معرفی و مبالغ هنگفتی را به عنوان حق الوکاله از آنان گرفته اند. در صورتی که، هیچ مجوزی برای وکالت در دادگاه ها نداشته و با وعده های پوچ و بی اساس از جمله وجود آشنایی با برخی افراد دارای نفوذ، اقدام به اخاذی و به اصطلاح کار چاق کنی کرده‌اند.

بهترین وکیل تهران

موسسه حقوقی، با بهترین وکیل تهران با بیش از هزاران پرونده موفق و فعالیت در بیش از 22 استان کشور با شعار ( عدالت برای همه ) توقیق خدمت به هموطنان گرامی دارد.

«گروه تهران وکیل» با بکارگیری بهترین وکیل متخصص در هر پرونده حقوقی، همواره، بهترین نتیجه را برای متقاضیان به ارمغان می آورد. در حوزه هایی همچون : وکیل کیفری، وکیل خانواده، وکیل انحصار وراثت، وکیل قرارداد، وکیل طلاق، وکیل ملکی، وکیل چک، وکیل سفته، وکیل حضانت، وکیل ثبت، وکیل نفقه، وکیل اجرت المثل بهترین وکلا در این موسسه حقوقی گرد هم جمع شده اند.

سلماز بازدید : 47 یکشنبه 10 اردیبهشت 1396 نظرات (0)

 

اقداماتی که باعث اسقاط

حق کسب و پیشه و سرقفلی  میشوند چیست؟

الف- انتقال به غیر: در صورتی که با عدم وجود حق انتقال ، مالک سرقفلی اقدام به انتقال (فروش) سرقفلی نماید مالک ملک می تواند با پرداخت نصف حق سرقفلی به مالک سرقفلی یا خریدار محل را تخلیه نماید .

ب- تغییر شغل: تغییر شغل نیز از اقداماتی است که باعث از بین رفتن سرقفلی می شود. اگر در سند سر قفلی (اجاره نامه) شغل خاصی قید شود و مالک سرقفلی بدون اخذ رضایت مالک اقدام به تغییر شغل نماید کل حق وحقوق قانونی وی از بین می رود و مالک ملک میتواند بدون پرداخت مبلغی ملک خود را تخلیه نماید.

ج_ تعدی و تفریط : تعدی به معنای تجاوز از حدود اذن مالک یا اقدامی غیر متعارف علیه مال دیگری است. و تفریط به معنای عدم انجام تعهدات قراردادی یا متعارف برای حفظ مال دیگری می باشد . با این توضیح در صورتی که صاحب سرقفلی ( دارنده حق کسب و پیشه) نسبت به محل سرقفلی تعدی یا تفریط نماید حق سرقفلی وی از بین خواهد رفت و مالک ملک می تواند بدون پرداخت مبلغی ، ملک خود را تخلیه نماید.

د_عدم پرداخت اجاره بهاء: یکی دیگر از اسباب تخلیه محل سرقفلی عدم پرداخت اجاره بهاء می باشد. صاحب سرقفلی مکلف است در مدت ۱۰ روز (تا دهم ماه بعد) از هر ماه نسبت به پرداخت اجاره بهای مالک اقدام نماید . قانون هیچ بهانه ای را برای عدم پرداخت اجاره بهاء از طرف صاحب سرقفلی (مستاجر ) نمی پذیرد و در صورت عدم پرداخت اجاره بهاء از طرف مالک سرقفلی ، مالک ملک می تواند با ارسال اظهارنامه نسبت به درخواست اجاره بهاء اقدام نماید. هرگاه بعد از دو بار ارسال اظهارنامه ، مالک سرقفلی برای بار سوم اجاره بهاء را به موقع پرداخت ننماید مالک ملک می تواند نسبت به درخواست اجاره بهاء و تخلیه ملک از طریق دادگاه یا اداره ثبت اقدام نماید .

سلماز بازدید : 24 جمعه 08 اردیبهشت 1396 نظرات (0)

 

شخصی است که چک را صادر می نماید. صادر كننده چك بايد در تاريخ مندرج در آن معادل مبلغ مذكور در بانك محال عليه وجه نقد داشته باشد و نبايد تمام يا قسمتى از وجهى را كه به اعتبار آن چك صادر كرده به صورتى از بانك خارج نمايد يا دستور عدم پرداخت وجه چك را بدهد و نيز نبايد چك را به صورتى تنظيم نمايد كه بانك به عللى از قبيل عدم مطابقت امضاء يا قلم‏خوردگى در متن چك يا اختلاف در مندرجات چك و امثال آن از پرداخت وجه چك خوددارى نمايد. هرگاه در متن چك شرطى براى پرداخت ذكر شده باشد بانك به آن شرط ترتيب اثر نخواهد داد.

دارنده چک : کسی است که چک به نام او صادر می‌شود یا از طریق ظهرنویسی به او منتقل می‌شود یا چک در وجه حامل را در اختیار دارد و می‌تواند با مراجعه به بانک مبلغ مندرج در متن چک را مطالبه کند. دارنده چک بلامحل کسی است که برای اولین بار چک را به بانک ارایه کرده است اعم از این که کسی باشد که چک به نام او صادر شده یا اینکه پس از ظهرنویسی چک به وی منتقل شده باشد.

كسي كه چك در وجه وي صادر شده مي‌تواند با ظهرنويسي آنرا به شخص ديگري واگذار نمايد، بشرطي كه صادركننده حق انتقال چك را از وي سلب نكرده باشد

(يعني در متن چك روي كلمـه « حواله كرد» قلم نزده باشد.)

وظایف دارنده چک

۱- اخذ گواهی عدم پرداخت ظرف ۱۵ روز- ۴۵ روز- ۴ ماه از تاریخ صدور چک

۲- اقامه دعوی در ظرف ۱ سال یا ۲ سال از تاریخ برگشت چک. چنانچه دارنده به یکی از وظایف فوق عمل نکند حق اقامه دعوی علیه ظهرنویس را ندارد.

انواع_چک

چک عادی:

چکی است که صاحب حساب صادر می کند و به سایر افراد می دهد. دارنده چک یعنی کسی که چک به نام او صادر شده است با مراجعه به بانک می تواند وجه آن را وصول کند .اعتبار آن صرفا اعتبار صاحب حساب است.

چک تضمین شده:

چکی است که توسط بانک به عهده همان بانک صادر می شود و پرداخت وجه آن توسط بانک تضمین می شود، برخلاف چک عادی که توسط صاحب حساب صادر می شود. بنابراین هر فردی می تواند از بانک تقاضای چک تضمین شده بنماید. این چک مطمئن و قابل اطمینان است و با مراجعه به هر یک از شعب بانک صادر کننده در سراسر کشور قابل وصولند.

چک مسافرتی:

چکی است که توسط بانک صادر و وجه آن در هریک از شعب آن بانک یا توسط نمایندگان وکارگزاران آن پرداخت می‏گردد.

سلماز بازدید : 36 چهارشنبه 06 اردیبهشت 1396 نظرات (0)

 

ﺗﺒﺎﻧﯽ ﺍﺷﺨﺎﺹ ﺑﺮﺍﯼ ﺑﺮﺩﻥ ﻣﺎﻝ ﻏﯿﺮ.

ﺍﺷﺨﺎﺻﯽ ﮐﻪ ﺑﻪ ﻋﻨﻮﺍﻥ ﺛﺎﻟﺚ ﻭﺍﺭﺩ ﺩﻋﻮﺍ می‌شوﻧﺪ، ﯾﺎ ﺑﺮ ﺣﮑﻤﯽ ﺍﻋﺘﺮﺍﺽ می‌کنند، ﯾﺎ ﺑﺮ ﻣﺤﮑﻮﻡ ﺑﻪ ﺣﮑﻤﯽ ﻣﺴﺘﻘﯿﻤﺎً ﺍﻗﺎﻣﻪ ﺩﻋﻮﺍ کنند، ﻣﺸﺮﻭﻁ ﺑﺮ ﺍﯾﻦ ﮐﻪ ﺳﺎﺑﻘﺎً ﺑﺎ ﯾﮑﯽ ﺍﺯ ﺍﺻﺤﺎﺏ ﺩﻋﻮﺍ ﺳﺮ ﺑﺮﺩﻥ ﻣﺎﻝ ﯾﺎ ﺗﻀﯿﯿﻊ ﺣﻖّ ﻃﺮﻑ ﺩﯾﮕﺮ ﺗﺒﺎﻧﯽ ﮐﺮﺩه ﺑﺎﺷﻨﺪ.

ﺍﻧﺘﻘﺎﻝ ﻣﺎﻝ ﻏﯿﺮ ﻋﯿﻨﺎً ﯾﺎ ﻣﻨﻔﻌﺘﺎً.

ﺍﻧﺘﻘﺎﻝ ﮔﯿﺮﻧﺪه ﻣﺎﻝ ﻏﯿﺮ؛ مشروط بر اینکه از مال ﻏﯿﺮ ﺑﻮﺩﻥ ﺩﺭ ﻫﻨﮕﺎﻡ معامله ﻋﺎﻟﻢ ﺑﺎﺷﺪ.

معرفی ﻣﺎﻝ ﻏﯿﺮ ﺑﻪ ﻋﻮﺽ ﻣﺎﻝ ﺧﻮﺩ

کسی که به خلاف واقع مبادرت به تقاضای ثبت ملک کند کلاهبردار محسوب می‌شود.

ﺗﻘﺎﺿﺎﯼ ﺛﺒﺖ ملک ﺗﻮسط ﺍﻣﯿن؛ به عبارت دیگر هر کس نسبت به ملکی امین محسوب شود و به عنوان مالکیت تقاضای ثبت آن را بکند به مجازات کلاهبرداری محکوم خواهد شد.

ﺧﯿﺎﻧﺖ ﯾﺎ ﺗﺒﺎﻧﯽ ﻣﺘﺼﺮّﻑ ﺑﺮﺍﯼ ﺛﺒﺖ ملک ﺑﻪ ﻧﺎﻡ ﺩﯾﮕﺮﯼ ﻭ ﯾﺎ ﻣﺘﺼﺮّﻑ قلمداد ﮐﺮﺩﻥ ﺧﻮﺩ؛ به عبارت دیگر هر گاه شخص ملکی را به یکی از عناوین «اجاره، عمری، رقبی، سکنی، مباشرت یا امین» متصرف بوده، شخصاً تقاضای ثبت کند ولی بواسطه خیانت یا تبانی او، ملک به نام دیگری به ثبت برسد، هر دو به عنوان مجرم اصلی به عنوان کلاهبردار مجازات خواهند شد.

ﺧﻮﺩﺩﺍﺭﯼ ﺍﺯ ﺍﺳﺘﺮﺩﺍﺩ ﺣﻖّ ﻃﺮﻑ.

ﺗﺤﺼﯿﻞ ﺗﺼﺪﯾﻖ ﺍﻧﺤﺼﺎﺭ ﻭﺭﻕ ﺑﺮ ﺧﻼﻑ ﻭﺍﻗﻊ.

ﺍﻇﻬﺎﺭﺍﺕ ﺧﻼﻑ ﻭﺍﻗﻊ ﻣﻮﺳّﺴﯿﻦ ﻭ ﻣﺪﯾﺮﺍﻥ ﺷﺮﮐﺖ‌ﻫﺎی ﺑﺎ ﻣﺴﺌﻮﻟﯿّﺖ ﻣﺤﺪﻭﺩ ﺩﺭ ﻣﻮﺭﺩ ﭘﺮﺩﺍﺧﺖ ﺗﻤﺎﻡ سهم ﺍﻟﺸّﺮﮐﻪ ﻧﻘﺪﯼ ﻭ تسلیم ﺳﻬﻢ ﺍﻟﺸّﺮﮐﻪ ﻏﯿﺮ ﻧﻘﺪﯼ ﺩﺭ ﺍﻭﺭﺍﻕ ﻭ ﺍﺳﻨﺎﺩ ﻻﺯﻡ ﺑﺮﺍﯼ ﺛﺒﺖ ﺷﺮﮐﺖ.

ﺗﻘﺎﺿﺎﯼ ﺛﺒﺖ ملک ﺗﻮﺳّﻂ ﻭﺍﺭﺙ ﺑﺎ علم ﺑﻪ ﺍﻧﺘﻘﺎﻝ ﯾﺎ سلب ﻣﺎﻟﮑﯿّﺖ ﻣﻮﺭّﺙ

ﺗﻘﻮﯾﻢ متقلبانه ﺳﻬﻢ ﺍﻟﺸّﺮﮐﻪ ﻏﯿﺮ ﻧﻘﺪﯼ ﺑﻪ مبلغ ﺑﯿﺶ ﺍﺯ ﻗﯿﻤﺖ ﻭﺍﻗﻌﯽ

ﺗﻘﺴﯿﻢ ﻣﻨﺎﻓﻊ ﻣﻮﻫﻮﻡ ﺑﺎ ﻧﺒﻮﺩ ﺻﻮﺭﺕ ﺩﺍﺭﺍﯾﯽ ﺑﯿﻦ ﺷﺮﮐﺎء ﺗﻮﺳّﻂ ﻣﺪﯾﺮﺍﻥ

ﺗﻘﺴﯿﻢ ﻣﻨﺎﻓﻊ ﻣﻮﻫﻮﻡ ﺑﻪ ﺍﺳﺘﻨﺎﺩ ﺻﻮﺭﺕ ﺩﺍﺭﺍﯾﯽ ﺑﯿﻦ ﺷﺮﮐﺎء ﺑﻪ وسیله ﻣﺪﯾﺮﺍﻥ

ﻫﺮ ﮐﺲ ﺑﺮﺧﻼﻑ ﺣﻘﻴﻘﺖ ﻣﺪّعی ﻭﻗﻮﻉ ﺗﻌﻬّﺪ ﺍﺑﺘﻴﺎﻉ ﺳﻬﺎﻡ ﻳﺎ ﺗﺄﺩﻳﻪ  ﻗﻴﻤﺖ ﺳﻬﺎﻡ ﺷﺪه ﻳﺎ ﻭﻗﻮﻉ ﺗﻌﻬّﺪ ﻭ ﺗﺄﺩﻳﻪ‌ﺍی ﺭﺍ ﮐﻪ ﻭﺍﻗﻌﻴّﺖ ﻧﺪﺍﺭﺩ، ﺍﻋﻼﻥ ﻳﺎ جعلیاتی ﻣﻨﺘﺸﺮ ﮐﻨﺪ ﮐﻪ ﺑﻪ ﺍﻳﻦ ﻭﺳﺎﻳﻞ ﺩﻳﮕﺮی ﺭﺍ ﻭﺍﺩﺍﺭ ﺑﻪ ﺗﻌﻬّﺪ ﺧﺮﻳﺪ ﺳﻬﺎﻡ ﺑﺎ ﺗﺄﺩﻳﻪ ﻗﻴﻤﺖ ﺳﻬﺎﻡ کند. ﺍﻋﻢّ ﺍﺯ ﺍﻳﻦ ﮐﻪ عملیات ﻣﺬﮐﻮﺭ ﻣﺆﺛّﺮ ﺷﺪ ﻳﺎ ﻧﺸﺪ ﺑﺎﺷﺪ.

ﻫﺮﮐﺲ ﺑﻪ ﻃﻮﺭ تقریب ﺑﺮﺍی جلب ﺗﻌﻬّﺪ ﻳﺎ ﭘﺮﺩﺍﺧﺖ ﻗﻴﻤﺖ ﺳﻬﺎﻡ، ﺍﺳﻢ ﺍﺷﺨﺎصی ﺭﺍ ﺑﺮ ﺧﻼﻑ ﻭﺍﻗﻊ ﺑﻪ ﻋﻨﻮﺍنی ﺍﺯ ﻋﻨﺎﻭﻳﻦ ﺟﺰﺀ ﺷﺮﮐﺖ قلمداد کند.

ﻣﺪﻳﺮانی ﮐﻪ ﺑﺎ ﻧﺒﻮﺩﻥ ﺻﻮﺭﺕ ﺩﺍﺭﺍیی ﻳﺎ ﺑﻪ ﺍﺳﺘﻨﺎﺩ ﺻﻮﺭﺕ ﺩﺍﺭﺍیی ﻣﺰﻭّﺭ، ﻣﻨﺎﻓﻊ ﻣﻮﻫﻮمی ﺭﺍ ﺑﻴﻦ ﺻﺎﺣﺒﺎﻥ ﺳﻬﺎﻡ ﺗﻘﺴﻴﻢ کرده ﺑﺎﺷﻨﺪ.

ﺑﻪ ﻣﺼﺮﻑ ﺭﺳﺎﻧﺪﻥ ﺍﺭﺯ ﺩﻭﻟﺘﯽ ﺑﻪ ﻣﺼﺮﻓﯽ ﻏﯿﺮ ﺍﺯ ﺧﺮﯾﺪ ﮐﺎﻻ

ﻓﺮﻭﺧﺘﻦ ﺍﺭﺯ ﺩﻭﻟﺘﯽ ﺩﺭ ﺑﺎﺯﺍﺭ ﺁﺯﺍﺩ ﯾﺎ ﺳﯿﺎه

ﻓﺮﻭﺵ ﮐﺎﻻﯼ ﺗﻬﯿّﻪ ﺷﺪه ﺑﺎ ﺍﺭﺯ ﺩﻭﻟﺘﯽ ﺑﻪ ﺑﻬﺎﯾﯽ ﮔﺮﺍﻧﺘﺮ ﺍﺯ ﻧﺮﺥ ﻣﻘﺮّﺭ

ﻫﺮ ﻧﻮﻉ ﺳﻮﺀ ﺍﺳﺘﻔﺎﺩه ﺩﯾﮕﺮﯼ ﺭﺍﺟﻊ ﻣﻌﺎﻣﻼﺕ ﺍﺭﺯﯼ

ﺟﻌﻞ ﻋﻨﻮﺍﻥ ﻧﻤﺎﯾﻨﺪﮔﯽ ﺑﯿﻤﻪ

ﻫﺮ ﮔﻮﻧﻪ ﻧﻘﻞ ﻭ ﺍﻧﺘﻘﺎﻝ ﺍﻣﻮﺍﻝ ﻣﻮﺿﻮﻉ ﺍﺻﻞ 49 ﻗﺎﻧﻮﻥ ﺍﺳﺎسی ﺑﻪ ﻣﻨﻈﻮﺭ ﻓﺮﺍﺭ ﺍﺯ ﻣﻘﺮﺭّﺍﺕ ﺍﻳﻦ ﻗﺎﻧﻮﻥ ﭘﺲ ﺍﺯ ﺍﺛﺒﺎﺕ، ﺑﺎﻃﻞ ﻭ ﺑﻼﺍﺛﺮ ﺍﺳﺖ. ﺍﻧﺘﻘﺎﻝﮔﻴﺮﻧﺪه ﺩﺭ ﺻﻮﺭﺕ مطلع ﺑﻮﺩﻥ ﻭ ﺍﻧﺘﻘﺎﻝ ﺩﻫﻨﺪه ﺑﻪ موازات ﻛﻼﻫﺒﺮﺩﺍﺭی ﻣﺤﻜﻮﻡ ﺧﻮﺍﻫﺪ ﺷﺪ.

ﮐﺴﯽ ﮐﻪ طلب ﺧﻮﺩ ﺭﺍ ﺑﻪ ﻏﯿﺮ ﻣﺪﯾﻮﻥ ﺍﻧﺘﻘﺎﻝ ﺩﻫﺪ ﻭ ﺑﻌﺪ ﺍﺯ ﺍﻧﺘﻘﺎﻝ ﺁﻥ ﺭﺍ ﺍﺯ ﻣﺪﯾﻮﻥ ﺳﺎﺑﻖ ﺧﻮﺩ ﺩﺭﯾﺎﻓﺖ ﮐﺮﺩه باشد ﯾﺎ  انتقال دهد .

سلماز بازدید : 38 یکشنبه 27 فروردین 1396 نظرات (0)

 

1- ﺗﺒﺎﻧﯽ ﺍﺷﺨﺎﺹ ﺑﺮﺍﯼ ﺑﺮﺩﻥ ﻣﺎﻝ ﻏﯿﺮ.

2- ﺍﺷﺨﺎﺻﯽ ﮐﻪ ﺑﻪ ﻋﻨﻮﺍﻥ ﺛﺎﻟﺚ ﻭﺍﺭﺩ ﺩﻋﻮﺍ می‌شوﻧﺪ، ﯾﺎ ﺑﺮ ﺣﮑﻤﯽ ﺍﻋﺘﺮﺍﺽ می‌کنند، ﯾﺎ ﺑﺮ ﻣﺤﮑﻮﻡ ﺑﻪ ﺣﮑﻤﯽ ﻣﺴﺘﻘﯿﻤﺎً ﺍﻗﺎﻣﻪ ﺩﻋﻮﺍ کنند، ﻣﺸﺮﻭﻁ ﺑﺮ ﺍﯾﻦ ﮐﻪ ﺳﺎﺑﻘﺎً ﺑﺎ ﯾﮑﯽ ﺍﺯ ﺍﺻﺤﺎﺏ ﺩﻋﻮﺍ ﺳﺮ ﺑﺮﺩﻥ ﻣﺎﻝ ﯾﺎ ﺗﻀﯿﯿﻊ ﺣﻖّ ﻃﺮﻑ ﺩﯾﮕﺮ ﺗﺒﺎﻧﯽ ﮐﺮﺩه ﺑﺎﺷﻨﺪ.

3- ﺍﻧﺘﻘﺎﻝ ﻣﺎﻝ ﻏﯿﺮ ﻋﯿﻨﺎً ﯾﺎ ﻣﻨﻔﻌﺘﺎً.

4- ﺍﻧﺘﻘﺎﻝ ﮔﯿﺮﻧﺪه ﻣﺎﻝ ﻏﯿﺮ؛ مشروط بر اینکه از مال ﻏﯿﺮ ﺑﻮﺩﻥ ﺩﺭ ﻫﻨﮕﺎﻡ معامله ﻋﺎﻟﻢ ﺑﺎﺷﺪ.

5- معرفی ﻣﺎﻝ ﻏﯿﺮ ﺑﻪ ﻋﻮﺽ ﻣﺎﻝ ﺧﻮﺩ

6- کسی که به خلاف واقع مبادرت به تقاضای ثبت ملک کند کلاهبردار محسوب می‌شود.

7- ﺗﻘﺎﺿﺎﯼ ﺛﺒﺖ ملک ﺗﻮسط ﺍﻣﯿن؛ به عبارت دیگر هر کس نسبت به ملکی امین محسوب شود و به عنوان مالکیت تقاضای ثبت آن را بکند به مجازات کلاهبرداری محکوم خواهد شد.

8- ﺧﯿﺎﻧﺖ ﯾﺎ ﺗﺒﺎﻧﯽ ﻣﺘﺼﺮّﻑ ﺑﺮﺍﯼ ﺛﺒﺖ ملک ﺑﻪ ﻧﺎﻡ ﺩﯾﮕﺮﯼ ﻭ ﯾﺎ ﻣﺘﺼﺮّﻑ قلمداد ﮐﺮﺩﻥ ﺧﻮﺩ؛ به عبارت دیگر هر گاه شخص ملکی را به یکی از عناوین «اجاره، عمری، رقبی، سکنی، مباشرت یا امین» متصرف بوده، شخصاً تقاضای ثبت کند ولی بواسطه خیانت یا تبانی او، ملک به نام دیگری به ثبت برسد، هر دو به عنوان مجرم اصلی به عنوان کلاهبردار مجازات خواهند شد.

9- ﺧﻮﺩﺩﺍﺭﯼ ﺍﺯ ﺍﺳﺘﺮﺩﺍﺩ ﺣﻖّ ﻃﺮﻑ.

10- ﺗﺤﺼﯿﻞ ﺗﺼﺪﯾﻖ ﺍﻧﺤﺼﺎﺭ ﻭﺭﻕ ﺑﺮ ﺧﻼﻑ ﻭﺍﻗﻊ.

11- ﺍﻇﻬﺎﺭﺍﺕ ﺧﻼﻑ ﻭﺍﻗﻊ ﻣﻮﺳّﺴﯿﻦ ﻭ ﻣﺪﯾﺮﺍﻥ ﺷﺮﮐﺖ‌ﻫﺎی ﺑﺎ ﻣﺴﺌﻮﻟﯿّﺖ ﻣﺤﺪﻭﺩ ﺩﺭ ﻣﻮﺭﺩ ﭘﺮﺩﺍﺧﺖ ﺗﻤﺎﻡ سهم ﺍﻟﺸّﺮﮐﻪ ﻧﻘﺪﯼ ﻭ تسلیم ﺳﻬﻢ ﺍﻟﺸّﺮﮐﻪ ﻏﯿﺮ ﻧﻘﺪﯼ ﺩﺭ ﺍﻭﺭﺍﻕ ﻭ ﺍﺳﻨﺎﺩ ﻻﺯﻡ ﺑﺮﺍﯼ ﺛﺒﺖ ﺷﺮﮐﺖ.

12- ﺗﻘﺎﺿﺎﯼ ﺛﺒﺖ ملک ﺗﻮﺳّﻂ ﻭﺍﺭﺙ ﺑﺎ علم ﺑﻪ ﺍﻧﺘﻘﺎﻝ ﯾﺎ سلب ﻣﺎﻟﮑﯿّﺖ ﻣﻮﺭّﺙ

13- ﺗﻘﻮﯾﻢ متقلبانه ﺳﻬﻢ ﺍﻟﺸّﺮﮐﻪ ﻏﯿﺮ ﻧﻘﺪﯼ ﺑﻪ مبلغ ﺑﯿﺶ ﺍﺯ ﻗﯿﻤﺖ ﻭﺍﻗﻌﯽ

14- ﺗﻘﺴﯿﻢ ﻣﻨﺎﻓﻊ ﻣﻮﻫﻮﻡ ﺑﺎ ﻧﺒﻮﺩ ﺻﻮﺭﺕ ﺩﺍﺭﺍﯾﯽ ﺑﯿﻦ ﺷﺮﮐﺎء ﺗﻮﺳّﻂ ﻣﺪﯾﺮﺍﻥ


15- ﺗﻘﺴﯿﻢ ﻣﻨﺎﻓﻊ ﻣﻮﻫﻮﻡ ﺑﻪ ﺍﺳﺘﻨﺎﺩ ﺻﻮﺭﺕ ﺩﺍﺭﺍﯾﯽ ﺑﯿﻦ ﺷﺮﮐﺎء ﺑﻪ وسیله ﻣﺪﯾﺮﺍﻥ

16- ﻫﺮ ﮐﺲ ﺑﺮﺧﻼﻑ ﺣﻘﻴﻘﺖ ﻣﺪّعی ﻭﻗﻮﻉ ﺗﻌﻬّﺪ ﺍﺑﺘﻴﺎﻉ ﺳﻬﺎﻡ ﻳﺎ ﺗﺄﺩﻳﻪ  ﻗﻴﻤﺖ ﺳﻬﺎﻡ ﺷﺪه ﻳﺎ ﻭﻗﻮﻉ ﺗﻌﻬّﺪ ﻭ ﺗﺄﺩﻳﻪ‌ﺍی ﺭﺍ ﮐﻪ ﻭﺍﻗﻌﻴّﺖ ﻧﺪﺍﺭﺩ، ﺍﻋﻼﻥ ﻳﺎ جعلیاتی ﻣﻨﺘﺸﺮ ﮐﻨﺪ ﮐﻪ ﺑﻪ ﺍﻳﻦ ﻭﺳﺎﻳﻞ ﺩﻳﮕﺮی ﺭﺍ ﻭﺍﺩﺍﺭ ﺑﻪ ﺗﻌﻬّﺪ ﺧﺮﻳﺪ ﺳﻬﺎﻡ ﺑﺎ ﺗﺄﺩﻳﻪ ﻗﻴﻤﺖ ﺳﻬﺎﻡ کند. ﺍﻋﻢّ ﺍﺯ ﺍﻳﻦ ﮐﻪ عملیات ﻣﺬﮐﻮﺭ ﻣﺆﺛّﺮ ﺷﺪ ﻳﺎ ﻧﺸﺪ ﺑﺎﺷﺪ.

17- ﻫﺮﮐﺲ ﺑﻪ ﻃﻮﺭ تقریب ﺑﺮﺍی جلب ﺗﻌﻬّﺪ ﻳﺎ ﭘﺮﺩﺍﺧﺖ ﻗﻴﻤﺖ ﺳﻬﺎﻡ، ﺍﺳﻢ ﺍﺷﺨﺎصی ﺭﺍ ﺑﺮ ﺧﻼﻑ ﻭﺍﻗﻊ ﺑﻪ ﻋﻨﻮﺍنی ﺍﺯ ﻋﻨﺎﻭﻳﻦ ﺟﺰﺀ ﺷﺮﮐﺖ قلمداد کند.

18- ﻣﺪﻳﺮانی ﮐﻪ ﺑﺎ ﻧﺒﻮﺩﻥ ﺻﻮﺭﺕ ﺩﺍﺭﺍیی ﻳﺎ ﺑﻪ ﺍﺳﺘﻨﺎﺩ ﺻﻮﺭﺕ ﺩﺍﺭﺍیی ﻣﺰﻭّﺭ، ﻣﻨﺎﻓﻊ ﻣﻮﻫﻮمی ﺭﺍ ﺑﻴﻦ ﺻﺎﺣﺒﺎﻥ ﺳﻬﺎﻡ ﺗﻘﺴﻴﻢ کرده ﺑﺎﺷﻨﺪ.

19- ﺑﻪ ﻣﺼﺮﻑ ﺭﺳﺎﻧﺪﻥ ﺍﺭﺯ ﺩﻭﻟﺘﯽ ﺑﻪ ﻣﺼﺮﻓﯽ ﻏﯿﺮ ﺍﺯ ﺧﺮﯾﺪ ﮐﺎﻻ

20- ﻓﺮﻭﺧﺘﻦ ﺍﺭﺯ ﺩﻭﻟﺘﯽ ﺩﺭ ﺑﺎﺯﺍﺭ ﺁﺯﺍﺩ ﯾﺎ ﺳﯿﺎه

21- ﻓﺮﻭﺵ ﮐﺎﻻﯼ ﺗﻬﯿّﻪ ﺷﺪه ﺑﺎ ﺍﺭﺯ ﺩﻭﻟﺘﯽ ﺑﻪ ﺑﻬﺎﯾﯽ ﮔﺮﺍﻧﺘﺮ ﺍﺯ ﻧﺮﺥ ﻣﻘﺮّﺭ

22- ﻫﺮ ﻧﻮﻉ ﺳﻮﺀ ﺍﺳﺘﻔﺎﺩه ﺩﯾﮕﺮﯼ ﺭﺍﺟﻊ ﻣﻌﺎﻣﻼﺕ ﺍﺭﺯﯼ

23- ﺟﻌﻞ ﻋﻨﻮﺍﻥ ﻧﻤﺎﯾﻨﺪﮔﯽ ﺑﯿﻤﻪ

24- ﻫﺮ ﮔﻮﻧﻪ ﻧﻘﻞ ﻭ ﺍﻧﺘﻘﺎﻝ ﺍﻣﻮﺍﻝ ﻣﻮﺿﻮﻉ ﺍﺻﻞ 49 ﻗﺎﻧﻮﻥ ﺍﺳﺎسی ﺑﻪ ﻣﻨﻈﻮﺭ ﻓﺮﺍﺭ ﺍﺯ ﻣﻘﺮﺭّﺍﺕ ﺍﻳﻦ ﻗﺎﻧﻮﻥ ﭘﺲ ﺍﺯ ﺍﺛﺒﺎﺕ، ﺑﺎﻃﻞ ﻭ ﺑﻼﺍﺛﺮ ﺍﺳﺖ. ﺍﻧﺘﻘﺎﻝﮔﻴﺮﻧﺪه ﺩﺭ ﺻﻮﺭﺕ مطلع ﺑﻮﺩﻥ ﻭ ﺍﻧﺘﻘﺎﻝ ﺩﻫﻨﺪه ﺑﻪ موازات ﻛﻼﻫﺒﺮﺩﺍﺭی ﻣﺤﻜﻮﻡ ﺧﻮﺍﻫﺪ ﺷﺪ.

25- ﮐﺴﯽ ﮐﻪ طلب ﺧﻮﺩ ﺭﺍ ﺑﻪ ﻏﯿﺮ ﻣﺪﯾﻮﻥ ﺍﻧﺘﻘﺎﻝ ﺩﻫﺪ ﻭ ﺑﻌﺪ ﺍﺯ ﺍﻧﺘﻘﺎﻝ ﺁﻥ ﺭﺍ ﺍﺯ ﻣﺪﯾﻮﻥ ﺳﺎﺑﻖ ﺧﻮﺩ ﺩﺭﯾﺎﻓﺖ ﮐﺮﺩه باشد ﯾﺎ  انتقال دهد .

سلماز بازدید : 58 سه شنبه 17 اسفند 1395 نظرات (0)

 

تنظیم وصیت‌نامه صحیح علاوه بر آنكه آخرین اراده موصی (وصیت كننده) پس از مرگ را به اجرا در می‌آورد، موجب كاهش اختلافات وراث پس از فوت مورث شده و مانع مراجعه آنان به مراجع قضایی می‌شود.

تنظیم وصیت‌نامه به علایق دینی و حقوقی فرد بستگی دارد، در صورتی كه فرد مایل باشد برای امور شرعی، شخصی و مالی خود پس از فوت تعیین تكلیف كند، وصیت نامه تنظیم می‌کند. نوشتن وصیت‌نامه در بین مسلمانان امری متداول به شمار می‌رود همانطور که پیامبر اکرم(ص)  بر هیچ مسلمانی سزاوار نیست که شبی را سپری کند، مگر این که وصیتش زیر سرش باشد.

هر فردی چنانچه بخواهد از اجرایی شدن وصیت نامه خود پس از مرگ مطمئن شود می‌بایست شرایط و تشریفات قانونی تنظیم وصیت‌نامه را رعایت کند. اطلاع نداشتن از تشریفات قانونی و یا رعایت نكردن آن در تنظیم وصیت‌نامه، موجب تنش و اختلاف در خانواده وراث شده و بر حجم پرونده‌های دادگستری نیز می‌افزاید.  

وصیتنامه طبق قانون امور حسبى سه نوع است:  وصیتنامه خودنوشت، وصیتنامه رسمى و وصیتنامه سرى. 

وصیتنامه خودنوشت‌، وصیتى است که وصیت‌کننده به خط خود مى‌نویسد و بدین اعتبار وصیتنامه مزبور را خودنوشت نامیده‌اند. به موجب ماده 287 قانون امور حسبى وصیتنامه خودنوشت در صورتى معتبر است که تمام آن به خط وصیت‌کننده نوشته شده و داراى تاریخ روز، ماه و سال به خط وصیت کننده بوده و به امضاى وی رسیده باشد. فرقى نمى‌کند که خط وصیتنامه فارسى باشد یا لاتین، به هر زبانى که باشد، امضاى وصیت‌کننده در وصیتنامه ممکن است قبل از تاریخ یا بعد از تاریخ درج شود.

در وصیت نامه رسمى ترتیب تنظیم و اعتبار آن به نحوى است که بیشتر براى اسناد تنظیم شده در دفاتر اسناد رسمى مقرر شده است و از نظر رسمیت و اعتبار از 2 نوع دیگر بالاتر و بهتر است و اگر کسى وصیت خود را به طور رسمى تنظیم کند، دیگر هیچ خدشه‌اى به آن وارد نیست و هیچ کدام از ورثه بعد از فوت وصیت‌کننده نمى‌تواند ایرادى به آن وارد کند.

وصیتنامه سرى ممکن است به خط وصیت کننده و یا به خط دیگرى نوشته شده باشد ولى در هر صورت باید به امضاى وصیت‌کننده برسد و به ترتیبى که براى امانت اسناد در قانون ثبت اسناد مقرر شده در اداره ثبت حوزه اقامتگاه وصیت کننده یا محل دیگرى که در آئین‌نامه وزارت دادگسترى تعیین مى‌شود، امانت گذاشته می‌شود؛ طبق قانون امور حسبى کسى که سواد نداشته باشد نمى‌تواند به طور سرى وصیت کند.

وصیت كننده باید هنگام تنظیم وصیت به نكات زیر توجه كند:

موصی (وصیت كننده) باید از كمال (عقل و بلوغ) برخوردار باشد و از روی اختیار وصیت كند (وصیت بچه 10 ساله ممیز صحیح است).

وصیت در بیشتر از 3/1 (ثلث اموال و دارایی) مشروط به اجازة وارث است و این اجازه در زمان حیات وصیت كننده كفایت می‌كند.

اصل اولیه آن است كه بعضی از واجبات مثل حج واجب شده، و بدهكاری و حقوقی را كه مثل خمس و زكات و مظالم، ادا كردن آنها واجب است از اصل مال پرداخت گردد.

كسی كه مورد وصیت قرار می‌گیرد باید وجود داشته باشد و مالك شدن برای او ممكن باشد.

منبع : https://www.tehran-attorney.com/ay

سلماز بازدید : 40 جمعه 13 اسفند 1395 نظرات (0)

هنگام جاری شدن صیغه عقد بین زن و مرد، پیمان محكمی فی ما بین طرفین بسته خواهد شد كه مبنای آن عشق و صمیمیت است و این عشق مادام كه در قلب‌های دو طرف وجود داشته باشد پیمانی كه بسته شده هرگز شكسته نخواهد شد.

ما متاسفانه در برخی خانواده‌ها به این پیمان تنها به عنوان قراردادی تجاری نگریسته می‌شود گویی خانواده‌ها باب تجارت را به روی یكدیگر می‌گسترانند. در نهایت نیز این نگرش در اغلب مواقع فقط به جدایی زوجین خواهد انجامید و زوج‌های جوان در اوایل زندگی مشترك با سرعت برق و باد راهی دفترخانه طلاق می‌شوند و... در مواردی هم دیده می‌شود یكی از طرفین - زن یا مرد- برای مدت نامعلومی مجهول المكان می‌شوند. این درحالی است كه مطابق ماده 1103 قانون مدنی زن و شوهر مكلف به حسن معاشرت با یكدیگر هستند و در ماده 1106 مرد مكلف به پرداخت نفقه به همسرش است. حسن عموزادی قاضی دادگاه خانواده با اشاره به این كه هرگاه شوهر مجهول المكان شود زن می‌تواند طلاق غیابی بگیرد تصریح می‌كند: در صورت مجهول المكان شدن شوهر، زن برای شناسایی وی نشانی شوهر را در دادخواست به دادگاه خانواده ارائه می‌دهد. چنانچه همسرش شناسایی نشد از طریق روزنامه‌های كثیرالانتشار آگهی چاپ می‌شود و طبق این آگهی اشخاصی كه ممكن است اطلاعاتی راجع به غایب داشته باشند دعوت می‌شوند تا دادگاه را از شرایط غایب مطلع نمایند. به گفته وی در صورتی كه خواهان نتواند نشانی خوانده را بدهد بنا به درخواست وی و دستور دادگاه باید در یكی از روزنامه‌های كثیرالانتشار با هزینه خواهان آگهی منتشر شود. تاریخ انتشار آگهی تا جلسه رسیدگی نیز نباید كمتر از یك ماه باشد. قاضی عموزادی می‌گوید: پس از این مرحله به وی ابلاغ قانونی می‌شود كه در دادگاه حضور پیدا كند. در این شرایط پس از دو بار اخطار، قاضی اجرائیه طلاق صادر كرده و چنانچه یكی از طرفین در دادگاه حضور پیدا نكند، قاضی با معرفی نماینده، صیغه طلاق را جاری خواهد كرد.

سلماز بازدید : 69 پنجشنبه 12 اسفند 1395 نظرات (0)

وکیل کسی است که از طرف شخص دیگری - اعم از حقوقی یا حقیقی - به موجب عقد وکالت برای انجام کاری مأمور می‌شود.

تعریف وکالت :

وکالت عقدی است که بموجب آن یکی از طرفین طرف دیگر را بر انجام امری نایب خود قرار می دهد. با انعقاد عقد وکالت، وکیل و موکل در برابر یکدیگر حق و تکلیف یافته، دارای روابط حقوقی، وظایف و مسئولیت های متقابلی می شوند. وکالت در لغت به معنای واگذار کردن یا تفویض کردن می‌باشد. وکالت در اصطلاح حقوقی: عقدی است که به موجب آن یکی از طرفین عقد، طرف دیگر را برای انجام امری نایب خود می‌نماید.

تفاوت وکیل پایه یک و وکیل پایه دو :

وکلای پایه 2 فقط حق شرکت در محاکم کیفری که به جرم‌های تعزیری مستوجب حبس کمتراز ۱۰ سال و شلاق و جزای نقدی و اقدامات تامینی منتج می‌شود را دارند و در محاکم حقوقی نیز چنانچه بازخواسته کمتر از ۵۰۰میلیون ریال باشد و یا خواسته غیر مالی مگر در دعاوی مربوط به اختلافات در اصل نکاح، اصل طلاق، اثبات و نفی نسب باشد، می‌توانند از حقوق موکل خود دفاع کنند اما وکیل پایه یک دادگستری حق شرکت در تمامی محاکم اعم از حقوقی و کیفری و.. را دارند. وکلایی که از کانون وکلای دادگستری پروانه اخذ می‌کنند بدواً به‌صورت ۲ سال کار آموزی دوره را طی می‌کنند و می‌توانند ذیر نظر وکیل سپرست نسبت به دفاع از حقوق موکل اقدام کنند و پس از طی 2 سال و همچنین تأیید صلاحیت علمی و گزینش‌های مربوطه موفق به اخذ پروانه وکالت پایه یک شوند.

 

منبع :  وکیل کیست و وظیفش چیست؟ - https://www.tehran-attorney.com/au

سلماز بازدید : 36 سه شنبه 26 بهمن 1395 نظرات (0)

 

یکی از درخواستهایی که بیشتر موکل ها دارند این است که کار وکالتشان را یک خانم وکیل انجام دهد. یعنی دنبال این می باشند که یک وکیل مجرب خانم وکالت آنها را بر عهده بگیرد.

اگر شما برای مسئله حقوقی خود نیاز به یک وکیل مجرب زن دارید می توانید با موسسه حقوقی تهران وکیل تماس بگیرید. برای خیلی از موکلین پیش آمده از که به دنبال وکیل مجرب زن هستند و معمولا از بین لیست وکلا خیلی تمایل به انتخاب وکیل زن هستند. در بعضی موارد که طرف یک دعوی یک خانم باشد موکلها ترجیح می دهند که وکیل مجرب زن را انتخاب نمایند که بتوانند به قول معرف با طرفشان کنار بیاید. البته یکی دیگر از ادله هم می تواند این باشد که یک وکیل مجرب خانم خیلی بیشتر بر امور دقت می کند و حتی ریزه کاری های یک پرونده را مد نظر دارد و معمولا خانم ها بیشتر به جزئیات توجه دارد.

امیدواریم که مشکل حقوقی شما هم در سریعترین زمان ممکن رفع شود.

سلماز بازدید : 53 یکشنبه 24 بهمن 1395 نظرات (0)

درباره وكالت و چالش‌هاي پيش‌روي آن‌ اظهار داشت: تقریبا همزمان با تدوین قانون حمورابی به عنوان نخستین سند شناخته شده‌ که در آن یک فرمانروا به اعلان عمومی یک مجموعه کامل قوانین برای ملت خود اقدام می‌كند، قانونگرایی و پایبندی همه اعضای جامعه به قانون شکل گرفت. طرح وكیل خانواده با فراهم كردن امكان بهره‌مندی همه شهروندان از خدمات وكالت و مشاوره حقوقی می‌تواند به كاهش ورودی پرونده‌ها به دستگاه قضایی منجر شود و از این طریق یكی از مهمترین مشكلات دستگاه قضایی را تاحدود زیادی برطرف كند. اخیرا كانون وكلای دادگستری مركز در جهت بهره مندی شهروندان از خدمات رایگان مشاوره اقدام به درج فرم‌هایی در برخی روزنامه‌های كثیرالانتشار كرده است.  به گزارش ایسنا، طرح وكیل خانواده كه بعد از مطرح شدن آن از سوی رییس قوه قضاییه در هفته قوه قضاییه به شكل جدی‌تری مورد توجه قرار گرفت، پیش از آن و در حوالی اسفند 88 از سوی هیات مدیره كانون وكیل دادگستری مركز تصویب شده بود.

طوسی در پاسخ به این سوال می‌گوید:‌«حدود 200 تن از وكلا در اداره معاضدت كانون وكلای مركز واقع در خیابان سعدی شمالی روبروی بیمارستان امیراعلم حضور دارند. بیشتر افرادی كه به اداره معاضدت مراجعه می‌كنند به دلیل عجز در پرداخت هزینه حق الوكاله، خواهان برخورداری از خدمات وكالت هستند. بیشتر این افراد از طریق دادگاه‌ها به كانون وكلا معرفی می‌شوند و كانون آنها را به اداره معاضدت قضایی ارجاع می دهد اما در طرح وكیل خانواده صرفا مشاوره‌های حقوقی رایگان به افراد ارایه می‌شود و وكیل دخالتی در پرونده فرد به عنوان وكیل نمی‌كند مگر آنكه خود فرد خواهان دریافت خدمات وكالتی باشد و بخواهد حق الوكاله وكیل را بپردازد».

سلماز بازدید : 50 دوشنبه 18 بهمن 1395 نظرات (0)

اگر از استعدادهای فطری اشخاص برای وکالت بگذریم، باید بگوییم یک وکیل خوب وکیلی است که علاوه بر صراحت در گفتار، فصاحت و بلاغت در کلام نیز داشته باشد.برای اینکه وکیل بتواند در قاضی اقناع وجدانی ایجاد کند کافی است ساده، قانونی و دقیق به تحلیل عناصر دعوا بپردازد گاهی اوقات پیچیدگی های بیش از حد در گفتار قاضی را به تکلف وتردید می اندازد. وکیل خوب، وکیل عالم است؛ یکی دیگر از ویژگی های یک وکیل خوب است که توانایی و قدرت علمی کافی و وافی برای پذیرش پرونده و رساندن آنها به سرمنزل مقصود داشته باشد. وکیل خوب وکیلی است که تحصیلات تکمیلی و آکادمیک خود را به پایان رسانیده باشد و مدارج علمی آموزش عالی را طی نموده باشد.

از طرفی انجام تکلیف در این مشاغل مستلزم جهد وکوشش واجتهاد است که در هر پرونده ای بایدبه نوعی انجام شود ،‌بنابراین کسی که به این مهم عمل نماید بعید است دچار بی مسوولیتی ، روزمرگی وبی تفاوتی در مقابل قضایا گردد ، زیرا عالمانه عمل کردن واجتهاد نمودن علاوه براینکه مستلزم پویندگی وتلاش است ، خود موجب پویایی وپیشرفت عامل به آن می شود واز این رو کسی که این چنین عمل نماید اصولاًازکار خود لذت می برد و قطعاً در هر موضوعی به یافته های جدیدی هم دست می یابد که به نوعی می تواند در امور دیگر کمک کار اوباشد. بنابراین کسی که بابی تفاوتی وبی مسوولیتی عمل نماید شاید بتوان گفت که شرافت شغلی را رعایت نکرده است وعمل اواز حداقل ارزش برخوردار می باشد وممکن است دچار عقوبت اخروی نیز گردد . وشاید به همین دلایل است که پیشوایان دینی فرموده اند: دانشمندان حاکمان برمردمند وفضیلت دانشمند بردیگران مانند برتری پیامبر بر امت است. شجاعت خصیصه لازم برای وکیل دادگستری است . وکیل دادگستری، آنگاه که لازم بداند، برخلاف جهت آب شنا میکند: دفاع ازمخالفین حکومتها را برعهده میگیرد. از کسانی دفاع میکند که بخت ازایشان برگشته و مغضوب دولتها و دولتمردان واقع شده اند. بیجهت نیست که بسیاری از وکلای مدافع، آزادی و آبرو و مال وحتی جان خود را بر سر سودای تضمین حق دفاع مردم در جوامع مختلف گذاشته اند. پس یک وکیل خوب و موفق باید تلاش نماید کار ماهیتاً با ارزش وکالت وقضاوت را نه صرفاً به دید مادی وکسب در آمد وشغلی برای امرارمعاش بلکه به نیت احقاق حق واجرای عدالت و دفع ظلم وحل مشکلات انسانها دنبال کند و جنبه معنوی کار را از یاد نبرد که ارزش آن بسیار گرانبهاست واز فرصت به دست آمده و اختیار و توانی که جامعه در اختیار او نهاده است نهایت استفاده را جهت خدمت واقعی با تجهیز خود به علم واخلاق وکمال شغلی ببرد.

سلماز بازدید : 53 شنبه 09 بهمن 1395 نظرات (0)

مهریه در سند رسمی ازوداج ثبت می شود که از مزایای این عمل می توان این مورد را ذکر کرد که این سند، یک سند لازم الجرا است. از ویژگی های سند لازم الاجرا ، این است که می توان از طریق دفتر خانه تنظیم سند ازدواج و گرفتن اجراییه و مراجعه به اداره اجرای اسناد رسمی ثبت آن را به اجرا بگذارد. حتما نیازی نیست که از طریق دادگاه اقدام شود. بنابراین ویژگی بارز اسناد لازم الاجرا از جمله سند ازدواج، این است که هم از طریق اداره ثبت و بدون مراجعه به دادگاه قابل وصول هستند و هم از طریق مراجعه به دادگاه حقوقی.

برای اقدام از طریق دادگاه حقوقی خانواده زن می تواند در صورت تمایل با مراجعه به وکیل پایه یک دادگستری و دریافت مشاوره حقوقی خواسته خود را ( میزان مهریه ) در برگه های مخصوص دادخواست نوشته و مهریه خود را از طریق دادگاه محل سکونت همسر و محل سکونت خود ( در صورت زندگی در محلی غیر از محل سکونت زوج ) درخواست کند که بعد از طرح دعوا دادگاه زوج را به پرداخت مهریه ملزم می کند. مهریه ممکن است به دو صورت عندالمطالبه و عندالاستطاعه باشد. در صورتی که مهریه عندالمطالبه باشد، زن هر زمان که تمایل داشته باشد می تواند مهریه خود را از زوج مطالبه کند و این مطالبه ربطی به دارا یا ندارا بودن زوج ندارد. اما در صورتی که مهریه عندالاستطاعه باشد، دریافت مهریه مشروط به دارا بود زوج است. یعنی اگر زوج توانایی پرداخت مهریه را نداشته باشد زن نمی تواند آن را از او مطالبه کند و هر زمان که مرد قادر به پرداخت باشد زن می تواند مهریه خود را از همسرش مطالبه کند.

منبع : موسسه حقوقی

سلماز بازدید : 29 چهارشنبه 06 بهمن 1395 نظرات (0)

ماده ۱۰۷۸ - هر چيزي را كه ماليت داشته و قابل تملك نيز باشد مي توان مهر قرار داد . 

ماده ۱۰۷۹ - مهر بايد بين طرفين تا حدي كه رفع جهالت آنها بشود معلوم باشد .

ماده ۱۰۸۰ - تعيين مقدار مهر منوط به تراضي طرفين است .

ماده ۱۰۸۱ - اگر در عقد نكاح شرط شود كه در صورت عدم تاديه مهر درمدت معين نكاح باطل خواهد بود نكاح و مهر صحيح ولي شرط باطل است .

ماده ۱۰۸۲ - به مجرد عقد ، زن مالك مهر مي شود و مي تواند هر نوع تصرفي كه بخواهد در آن بنمايد . 

تبصره ( الحاقي ۱۳۷۶/۴/۲۹ ) - چنانچه مهريه وجه رايج باشدمتناسب باتغييرشاخص
 ( شاخص كل بهاي كالاها و خدمات مصرفي مناطق شهري ايران )  تعييني توسط بانك مركزي جمهوري اسلامي ايران كه به ضميمه بخشنامه ۱۵۸۴۶/۷۹/۱ مورخ ۲۹/۹/۱۳۷۹ معاون اول محترم رييس قوه قضاييه به مراجع قضايي ابلاغ گرديده است

ماده ۱۰۸۳ - براي تاديه تمام يا قسمتي از مهر مي توان مدت يا اقساطي قرار داد . 

ماده ۱۰۸۴ - هرگاه مهر عين معين باشد و معلوم گردد قبل از عقد معيوب بوده و يا بعد از عقدوقبل از تسليم معيوب و يا تلف شود شوهر ضامن عيب وتلف است .

ماده ۱۰۸۵ - زن مي تواند تا مهر به او تسليم نشده از ايفاي وظايفي كه در مقابل شوهر داردامتناع كند مشروط بر اينكه مهر او حال باشد و اين امتناع مسقط حق نفقه نخواهد بود . 

*راي وحدت رويه ۶۳۳ - ۱۴/۲/۱۳۷۸ : . . . گرچه طبق ماده ( ۱۰۸۵ ) ق . م . مادام كه مهريه زوجه تسليم نشده ، در صورت حال بودن مهر ، زن مي تواند از ايفاي وظايفي كه در مقابل شوهر دارد امتناع كند و اين امتناع مسقط حق نفقه نخواهد بود لكن مقررات اين ماده صرفا به رابطه حقوقي زوجه و عدم سقوط حق مطالبه نفقه زن مربوط است و ازنقطه نظر جزايي با لحاظ مدلول ماده ( ۶۴۲ ) ق . م . ا . ( تعزيرات و مجازاتهاي بازدارنده ) مصوب ۲/۳/۱۳۷۵مجلس شوراي اسلامي * كه به موجب آن حكم به مجازات شوهر به علت امتناع از تاديه نفقه زن به تمكين زن منوط شده است و با وصف امتناع زوجه از تمكين ولو به اعتذار استفاده از اختيار حاصله از مقررات ماده ( ۱۰۸۵ ) ق . م . حكم به مجازات شوهر نخواهد شد و در اين صورت حكم شعبه دوم دادگاه عمومي تهران مشعر بر برائت شوهر از اتهام ترك انفاق زن كه با اين نظر مطابقت دارد با اكثريت قريب به اتفاق آرا صحيح و قانوني تشخيص مي شود . . . .
*ماده ۶۴۲ ق . م . ا . - هركس با داشتن استطاعت مالي نفقه زن خود را در صورت تمكين ندهد يا از تاديه نفقه سايراشخاص واجب النفقه امتناع نمايد دادگاه او را از سه ماه و يك روز تا پنج ماه حبس محكوم مي نمايد .

 ماده ۱۰۸۶ - اگر زن قبل از اخذ مهر به اختيار خود به ايفاي وظايفي كه در مقابل شوهر داردقيام نمود ديگر نمي تواند ازحكم ماده قبل استفاده كند ، مع ذلك حقي كه براي مطالبه مهر داردساقط نخواهد شد .

 ماده ۱۰۸۷ - اگر در نكاح دائم مهر ذكر نشده يا عدم مهر شرط شده باشد نكاح صحيح است وطرفين مي توانند بعد از عقد مهر را به تراضي معين كنند و اگر قبل از تراضي بر مهر معين بين آنهانزديكي واقع شود زوجه مستحق مهرالمثل خواهد بود . 

ماده ۱۰۸۸ - در مورد ماده قبل اگر يكي از زوجين قبل از تعيين مهر و قبل از نزديكي بميرد زن مستحق هيچگونه مهري نيست .

 ماده ۱۰۸۹ - ممكن است اختيار تعيين مهر به شوهر يا شخص ثالثي داده شود در اين صورت شوهر يا شخص ثالث مي تواند مهر را هر قدر بخواهد معين كند .

 ماده ۱۰۹۰ - اگر اختيار تعيين مهر به زن داده شود زن نمي تواند بيشتر از مهرالمثل معين نمايد .

ماده ۱۰۹۱ - براي تعيين مهرالمثل بايد حال زن از حيث شرافت خانوادگي و ساير صفات ووضعيت او نسبت به اماثل و اقران و اقارب و همچنين معمول محل و غيره در نظر گرفته شود .

 ماده ۱۰۹۲ - هرگاه شوهر قبل از نزديكي زن خود را طلاق دهد زن مستحق نصف مهر خواهدبود و اگر شوهر بيش از نصف مهر را قبلا داده باشد حق دارد مازاد ازنصف را عينا يا مثلا يا قيمتااسترداد كند .

ماده ۱۰۹۳ - هرگاه وکیل برای مهریه در عقد ذكر نشده باشد و شوهر قبل از نزديكي و تعيين مهر زن خود راطلاق دهد زن مستحق مهرالمتعه است و اگر بعد از آن طلاق دهد زن مستحق مهرالمثل خواهد بود .

ماده ۱۰۹۴ - براي تعيين مهرالمتعه حال مرد از حيث غنا و فقر ملاحظه مي شود .

ماده ۱۰۹۵ - در نكاح منقطع عدم ذكر مهر در عقد موجب بطلان است .

ماده ۱۰۹۶ - در نكاح منقطع موت زن در اثناي مدت موجب سقوط مهر نمي شود و همچنين است اگر شوهر تا آخر مدت با او نزديكي نكند .

سلماز بازدید : 42 سه شنبه 05 بهمن 1395 نظرات (0)

طلاق خلع آن است که زن بواسطه کراهتی که از شوهر خود دارد در مقابل مالی که به شوهر می دهد طلاق می‌گیرد اعم از اینکه مال مزبور عین مهر یا معادل آن و یا بیشتر یا کمتر از مهر باشد.

طلاق مبارات عبارات آن است که کراهت از طرفین باشد ولی در این صورتعوض نباید زائد بر میزان مهر باشد. طلاق رجعی برای شوهر در مدت عده حق رجوع است.

در صورت شوهر از دادن نفقه و عدم امکان اجرای حکم محکمه و الزام مرد به دادن نفقه زن می‌تواند برای طلاق به دادگاه رجوع کند و حاکم شوهر را اجبار به طلاق نماید.

در صورتی که دوام زوجیت موجب عسر و حرج زوجه باشد، وی می تواند به حاکم شرع مراجعه و تقاضای طلاق کند ، چنانچه عسر و حرج مذکور در دادگاه ثابت شود، دادگاه می تواند زوج را اجبار به طلاق کند .

منبع : موسسه حقوقی

سلماز بازدید : 36 دوشنبه 04 بهمن 1395 نظرات (0)

آیا برای گرفتن طلاق توافقی لازم است که وکیل اختیار کنیم؟

بسیاری از مراجعه کنندگان این پرسش را مطرح میکنند که ایا لازم است برای انجام طلاق توافقی به وکیل مراجعه کنند یا خیر. پاسخ این است که در پرونده های طلاق توافقی گرفتن وکیل امری الزامی نیست. در مواردی که زوجین با رضایت کامل و سنجیدن تمام جوانب و ملاحظات قصد جدایی دارند و همچنین وقت کافی برای انجام مراحل دادخواست و حضور در جلسه رسیدگی و مشاوره را دارند و از همه مهمتر اینکه از رودررو شدن با یکدیگر در محیط دادگاه و دفتر رسمی طلاق نگرانی یا هراسی ندارند می توانند خود به دادگاه مراجعه نمایند و مراحل رسیدگی و صدور گواهی عدم امکان سازش را طی نمایند. اما حضور و کمک وکیل در مواردی که طرفین وقت کافی جهت انجام امور دادگاه را نداشته و تمایلی به مواجهه با یکدیگر در دادگاه و دفتر طلاق را ندارند و نیز از چگونگی انجام مراحل طلاق توافقی آگاهی ندارند توصیه می شود از یک وکیل برای تشکیل پرونده و انجام امور لازم استفاده نمایند. وکیل در صورت تقاضای زوجین می تواند تشریفات ثبت طلاق در دفترخانه را نیز بدون حضور زوجین انجام دهد.  به علاوه فایده حضور وکیل در این موارد آرامش نسبی زوجین و نظارت کامل بر جریان امور قضایی است که سرگردانی طرفین در دادگاه که به علت عدم اگاهی در این گونه مسایل است را رفع می کند. لذا در هر حال توصیه می شود قبل از هر اقدام قضایی با یک وکیل مشورت نمایید.

سلماز بازدید : 65 چهارشنبه 29 دی 1395 نظرات (0)

در این مقاله میخوایم انواع وکیل پایه یک دادگستری را برای شما بگوییم که چند نوع در قانون وجود دارد و وظایف هر کدام چه می باشد؟

اولین نوع وکالت وکیل تسخیری می باشد.  وکیل تسخیری که از سوی دادگاه برای متهم انتخاب می‌شود از سوی متهم قابل تغییر نیست مگر در مواردی که وکیل تسخیری یا همسر یا فرزند او دارای نفع شخصی در قضیه باشند یا رابطه خویشاوندی بین وکیل با یکی از اصحاب پرونده وجود داشته باشد و مواردی از این دست که بی‌طرفی و امانت وکیل را دچار شائبه کند.

سلماز بازدید : 50 دوشنبه 27 دی 1395 نظرات (0)

رفتار فیزیکیِ ارتکاب یافته میتواند به شکل گفتار، کردار، نوشتار و حتّی اشارات مختلف دست و چشم و نظایر آنها و به « فحاشی و استعمال الفاظ رکیک » هر وسیلهاي، از جمله با ارسال ایمیل یا پیامک، ارتکاب یابد. بدین ترتیب، هرچند که نشان میدهد، تنها یکی از مصادیق « از قبیلِ » نمونۀ بارز توهین است لیکن، همانطور که مادة 608 هم با استفاده از واژة متعدد آن محسوب میشود. بدین ترتیب، اَعمالی مثل آب دهان به روي دیگران انداختن، هل دادنِ تحقیرآمیز دیگري، پرتاب گوجهفرنگی یا تخممرغ به سوي کسی (مثلاً یک سیاستمدار) استفراغ کردن عمدي برروي کسی، و یا برداشتن خشونتآمیز کلاه یا عمامه یا روسري از سر شخص محترمی و پرتاب کردن آن به زمین، با توجه به این که عرفاً باعث تخفیف و تحقیر شخص است، میتواند توهین کیفري محسوب شود. همینطور، برخی از اشارات انگشتان دست در فرهنگ ما یا کشورهاي دیگر اهانتآمیز تلقی میشوند. بدین ترتیب، آن دسته از نظری ههاي ادارة حقوقی قوه قضائیه که در آنها موضوع مخالفی اتخاذ شده است صحیح به نظر نمیرسد. البته ادارة مذکور در برخی از نظریات مشورتی دیگر خود ضرب و شتم را در مواردي موجب تحقق جرم توهین دانسته است.

سلماز بازدید : 32 یکشنبه 26 دی 1395 نظرات (0)

رفتار فیزیکی لازم براي تحققِ عنصرمادي این جرم، پاشیدن اسید یا ترکیبات شیمیایی دیگر است، که شامل اَعمالی مثل فرو کردن اعضاي بدن قربانی در اسید هم شده ولی خورانیدن یا تزریق کردن اسید به بدن را، به دلیل عدم اطلاق واژه پاشیدن بر این اَعمال، در بر نمیگیرد. نتیجۀ لازم براي تکمیل عنصر مادي، تحقق یکی از نتایج مذکور در ماده است، که براساس شدت آنها مجازات مرتکب تفاوت میکند. در صورت عدم تحقق یکی از این نتایج، یا در صورت عدمِ اتمام فعل مرتکب پس از ورود وي به مرحلۀ عملیات اجرایی، براي مرتکب، به موجب قسمت اخیر مادة واحده، تحت عنوان شروع به اسیدپاشی حبس از دو تا پنج سال تعیین شده است. به نظر میرسد که در حال حاضر باید مجازات شروع به ارتکاب این جرم را طبق مادة 12 مصوب سال 1392 ، با توجه به مادة 19 همین قانون، براساس شدت مجازات پیشبینی شده، ،« قانون مجازات اسلامی » تعیین کرد.

سلماز بازدید : 37 شنبه 25 دی 1395 نظرات (0)

در فقه اسلامی معمولا جًراحات وارده بر سر و صورت از سایر جراحات تفکیک شدهاند، و به دلیل آشکار بودن آنها و دیۀ جراحات وارده ،« قانون مجازات اسلامی » تأثیر سوء آنها بر زیبایی فرد، برخورد خاصی با آنها شده است. مادة 709 بر سر و صورت را، که طبق تبصرة ماده شامل گوش، بینی، لب، زبان و داخل دهان هم میشود، در نُه حالت به شرح زیر پیشبینی کرده است. دیۀ حارصه، که عبارت از خراش پوست بدون آن که خون از آن جاري شود میباشد، یک صدم دیۀ کامل است. دیۀ دامیه، که عبارت از خراشی است که از پوست بگذرد و مقدار اندکی وارد گوشت شده با جریانِ خون کم یا زیاد همراه باشد، دو صدم دیۀ کامل است. دیۀ متلاحمه، که عبارت از جراحتی است که موجب بریدگی عمیق گشوت شده ولی به پوست نازك روي استخوان نرسد، عبارت ازسه صدم دیه کامل است. دیۀ سمحاق، که عبارت از جراحتی است که از گوشت بگذرد و به پوست نازك روي استخوان برسد، چهار صدم دیۀ کامل است. دیۀ موضحه، که عبارت از جراحتی است که از گوشت گذشته و با کنار زدن پوست نازك روي استخوان آن را آشکار کند، پنج صدم دیۀ کامل است.

سلماز بازدید : 58 چهارشنبه 22 دی 1395 نظرات (0)

اگر کسی دندان دیگري را بشکند یا بکند، به قصاص محکوم میشود، و در قصاص آن، رعایت تساوي در محل دندان لازم است. البته باید گفت که براي قصاص دندان باید همۀ شرایط مذکور در مادة 393 ، یعنی تساوي در سالم بودن، تساوي در اصل بودن، تساوي در محلّ، موجب تلف نشدن، و بیشتر نشدن قصاص از اندازة جنایت هم مراعات شود. در صورت عدم امکان مراعات این شرایط یا برخی از آنها، قصاص به دیه تبدیل خواهد شد. بنابراین، دندان فک بالا در مقابل دندان فک پائین، دندان طرف راست در مقابل دندان طرف چپ، دندان کرُسی در مقابل دندان نیش و دندان اصلی در مقابل دندان زائد قصاص نمیشوند، و بالعکس.

سلماز بازدید : 54 دوشنبه 20 دی 1395 نظرات (0)

معنی متابعت کردن و دنبال کردن اثر چیزي به کار رفته است. از همین ریشه، واژة قصه، « قص » واژة قصاص از ماده به معنی دنبال کردن اثر تاریخ و نقل آن به شکلی که رخ داده است، میباشد. فقها قصاص را انجام کاري مثل جنایت است، و « سزادهی » ارتکابی، اعم از قتل، قطع، ضرب یا جرح، علیه جانی دانستهاند. بدین ترتیب، این مجازات مبتنی بر علاوه بر لزوم عمدي بودن عمل مجرمانه، مماثله و برابري مهمترین اصل در آن میباشد، به طوري که در صورت عدم سابق، « قانون مجازات اسلامی » امکان رعایت این اصل، قصاص علیه جانی قابل اجرا نخواهد بود. این نکته در مادة 14 قصاص کیفري است که جانی به آن محکوم » : مصوب سال 1370 ، در تعریف قصاص مورد تصریح مقنّن قرار گرفته بود این تساوي بین جنایت و مجازات در بسیاري از مواد دیگر قانون هم مورد تأکید .« میشود و باید با جنایت او برابر باشد مصوب سال 1392 ، در مورد قصاص عضو، تساوي ،« قانون مجازات اسلامی » قرار گرفته است. از جمله، بند ب مادة 393 رعایت تساوي طول و عرض در قصاص جراحات » ، قصاص با مقدار جنایت را لازم دانسته است و مادة 394 اشعار میدارد لازم است.

سلماز بازدید : 55 یکشنبه 19 دی 1395 نظرات (0)

ماده 116 - بازپرس در حوزه قضایی محل مأموریت خود با رعایت مفاد این قانون ایفاي وظیفه میکند و در صورت وجود جهات قانونی در موارد زیر شروع به تحقیق مینماید:

الف- جرم در حوزه قضایی محل مأموریت او واقع شود.

ب - جرم در حوزه قضایی دیگري واقع گردد و در حوزه قضایی محل مأموریت او کشف یا متهم در آن حوزه دستگیر شود.

پ - جرم در حوزه قضایی دیگري واقع شود، اما متهم یا مظنون به ارتکاب جرم در حوزه قضایی محل مأموریت او مقیم باشد.

ماده 117 - در مواردي که جرم خارج از حوزه قضایی محل مأموریت بازپرس واقع شده، اما در حوزه او کشف یا مرتکب در آن حوزه دستگیر شود، بازپرس تحقیقات و اقدامات مقتضی را به عمل میآورد و در صورت لزوم، قرار تأمین نیز صادر میکند و چنانچه قرار صادره منتهی به بازداشت متهم شود، پس از رسیدگی به اعتراض وي در دادگاه کیفري که بازپرس در معیت آن انجام وظیفه می نماید، با صدور قرار عدم صلاحیت، پرونده را به همراه متهم، حداکثر ظرف چهل و هشت ساعت، به دادسراي محل وقوع جرم می فرستد.

سلماز بازدید : 62 چهارشنبه 15 دی 1395 نظرات (0)

ضرورت عنصر معنوي در تحقق یک جرم، وجود تقصیر کیفري است و بدون تحقق تقصیر کیفري مرتکب، عمل ممنوعه قابل مجازات نیست و تقصیر کیفري، اساس قابلیت انتساب عمل به عامل است. به عبارت دیگر، شرط مجرمیت عمل قابل انتساب بوده و اساس تقصیر، اختیار و ارادة آزاد است. اختیار در حقوق کیفري یعنی آگاه بودن بر امري و آزاد بودن در انتخاب، البته اصل در حقوق کیفري بر وجود مختار بودن انسان است یعنی هر کس مرتکب عمل مجرمانه شد، فرض بر این است که در انجام و انتخاب آن، آگاه و آزاد بوده و بار اثبات خلاف آن بر عهدة متهم است. نتیجه اینکه تحقق قابلیت انتساب عمل و احراز مسئولیت و نتیجتا تًعلق مجازات به مرتکب در جرایم غیرعمدي نیاز به وجود تقصیر جزایی دارد.

سلماز بازدید : 68 سه شنبه 14 دی 1395 نظرات (0)

1-1 قانون

قانون به دو دسته تقسیم می شود: 1- قانون اساسی 2- قانون عادي

قوانین عادي در معناي عام کلمه مصوبه اي است که با رعایت تشریفات در مجلس شوراي اسلامی به تصویب می رسد پس از تایید شوراي نگهبان و در روزنامه رسمی منتشر می شود. در حقوق موضوعه ایران علاوه بر مجلس شوراي اسلامی نهادهاي دیگري هم وجود دارد که به تصویب قانون می پردازد. مثل: مجمع تشخیص مصلحت نظام، که قوانین زیر به تشخیص مجمع رسیده است. (قانون تغزیرات حکومتی/ قانون مبارزه با مواد مخدر/ قانون تشدید مجازات مرتکبین ارتشاء، اختلاس، کلاهبرداري.) اولین قانون مجازات ایران بنام قانون مجازات عمومی در سال 1304 تصویب شد و در سال 1352 اصلاح شد. دسته اي از قوانین مصوب مجلس شوراي ملی هستند یعنی قوانینی که قبل از انقلاب به تصویب رسیده اند اما هم اکنون هم به قوت خود باقی می باشند مثل قانون صید و شکار/ قانون مجازات اخلالگران در امنیت هواپیما و خرابکاري در تاسیسات هواپیمائی/ قانون مواد خوردنی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی/ قانون مجازات اخلال گران در صنایع/ قانون کیفر بزه هاي مربوط به راه آهن. طبق اصل 58 قانون اساسی کمیسیون هاي مجلس نیز می توانند به صورت آزمایشی تصویب کنند.

منابع حقوق جزا

اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آرشیو
    پیوندهای روزانه
    آمار سایت
  • کل مطالب : 27
  • کل نظرات : 0
  • افراد آنلاین : 1
  • تعداد اعضا : 0
  • آی پی امروز : 3
  • آی پی دیروز : 2
  • بازدید امروز : 6
  • باردید دیروز : 3
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 21
  • بازدید ماه : 62
  • بازدید سال : 370
  • بازدید کلی : 2,376